Stedenbouwkundig raamwerk & Beeldkwaliteitsplan
De wijk van de toekomst, die zijn we aan het ontwerpen! Dat begint met kaders en richtlijnen voor een stedenbouwkundig raamwerk en een beeldkwaliteitsplan. Een stedenbouwkundig raamwerk geeft kaders voor de ontwikkeling van de wijk. Zie het als een legoplaat waarop je onder andere kunt zien hoe hoog de woningen worden, hoeveel woningen er bij elkaar komen te staan. In het beeldkwaliteitsplan wordt de visuele identiteit van de wijk beschreven en weet je hoe de wijk er uit komt te zien
Co-creatie Beeldkwaliteitsplan
Afgelopen weken is er met veel verschillende partners en inwoners gesproken over de ontwikkeling van het Beeldkwaliteitsplan. We spraken over verwachtingen wat betreft de look & feel van de wijk. Moeten innovaties zichtbaar zijn in een slimme wijk, of juist niet? Hoe ga je om met bestaande elementen zoals bomen, water en oude boerderijen? Hoe kan een beeldkwaliteitsplan ontwikkelaars uitdagen en inspireren? Hoe zorgen we voor een samenhangend ontwerp waarin genoeg ruimte is voor innovatie en co-creatie processen?
Op basis van de feedback & ideeën die uit de verschillende dialoogsessies zijn gekomen wordt het beeldkwaliteitsplan momenteel verder uitgewerkt. UNStudio, gemeente Helmond en Stichting BSD werken gezamenlijk toe naar een 90% versie.
Presentatie en dialoogsessie
Op donderdag 15 juli van 16:00 - 18:00 presenteren we tijdens een online bijeenkomst de ontwikkeling van het stedenbouwkundig raamwerk en het beeldkwaliteitsplan. Na de presentaties gaan we graag met jullie (in breakout rooms) in gesprek over jullie vragen, opmerkingen en aanvullende ideeën.
Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier. De sessie wordt digitaal georganiseerd via Microsoft Teams. Een aantal dagen voor de bijeenkomst zul je de link via e-mail ontvangen.
Niet aanwezig, wel feedback geven?
Kun je er niet bij zijn, maar ben je wel benieuwd naar de update en wil je feedback geven? Ook dit kun je aangeven via het aanmeldformulier. Wij zullen de presentatie opnemen en opsturen. Via een online formulier kun je dan feedback geven.
Voor vragen/opmerkingen kun je contact opnemen met Tove Elfferich
Aanmelden is niet meer mogelijk. Wil je op de hoogte blijven? Neem dan contact op met Tove.