Projecten

Blijf op de hoogte van de projecten die van BSD de slimste wijk van wereld gaan maken. Dit zijn onder meer projecten uit de Business Challenges die Brainport Smart District organiseert. Maar ook subsidie projecten in samenwerking met de Gemeente Helmond of andere partijen.

Fabulos shuttle gearriveerd in Helmond

Het is zover: de voorbereidingen voor de proef met de zelfrijdende minibus van het Europese project FABULOS in Helmond starten. De shuttle zal gaan rijden tussen Brandevoort Station en de Automotive Campus en zo ook door het gebied van Brainport Smart District gaan rijden.

Focussessie 14 januari- Antea Group

Antea Group wil met sensoren in de openbare ruimte bijvoorbeeld klimaatwaarden meten, maar ook lichaamstemperatuur, beweging, hartslag, bloeddruk en spierspanning. Dit met het doel om bij te dragen aan een gezonde, sociale en veilige wijk. Maar hoe werkt dat precies? Wat meten die sensoren? En: wat zijn de ideeën van de toekomstige bewoners van BSD hierover? Over deze en andere vragen wil Antea Group graag met toekomstige bewoners in gesprek. Wil jij hierover meedenken? Meld je dan aan via onderstaande button voor de focussessie op 14 januari a.s.

Webinar TU/e innovation space

Hoe verplaatsen mensen, maar ook goederen, zich op een slimme manier binnen een stad? Wil jij hier meer over weten? Neem dan deel aan het webinar dat TU/e innovation Space hierover organiseert op 3 november a.s. Aanmelden kan hier: https://lnkd.in/dUfjt7n

Dit is het tweede webinar van TU/e innovation Space over de ontwikkelingen binnen smart cities.

BSD stelt voor:

Het OP ZUID Smart Cities Innovation Space project

BSD stelt voor:

Het gedeeld micro depot (S.M.U.D) project