Projecten & Nieuws

Blijf op de hoogte van de projecten die van BSD de slimste wijk van wereld gaan maken. Dit zijn onder meer projecten uit de Business Challenges die Brainport Smart District organiseert. Maar ook subsidie projecten in samenwerking met de Gemeente Helmond of andere partijen.

Ontwikkeling beeldkwaliteitsplan: hoe kan BSD eruit komen te zien?

Een wijk voor iedereen, dus iedereen kan mee plannen maken!

Nu is er nog niet veel te zien van de nieuwe wijk. Maar achter de schermen zijn we met een team en verschillende partners druk bezig met plannen maken. Voor het maken van deze plannen nodigen we iedereen uit om met ons mee te denken. Dus ook alle bewoners van Helmond en omgeving zijn welkom om met ons mee te denken!


Denk jij mee over de look & feel van de nieuwe wijk?

Brainport Smart District heeft hoge innovatie ambities. In 2019 zijn deze ambities vertaald naar een stedenbouwkundige visie door UNStudio. Als vervolg daarop werken we nu aan een beeldkwaliteitsplan voor de wijk. Dit plan beschrijft richtlijnen voor de visuele identiteit van de wijk. Die richtlijnen maken we samen met ontwikkelaars, de gemeente, kennisinstellingen en bewoners. Doe je mee?

In de sessie op 10 juni gaan we samen aan de slag. We gaan bedenken hoe de wijk eruit kan komen te zien. Welke vormen, materialen en kleuren worden er gebruikt? Is dat overal hetzelfde binnen de wijk of verschilt het per plek? Staan er schuttingen om iedere tuin, of kan je elkaar ontmoeten in een natuurlijke omgeving. Beeldkwaliteit gaat ook over de soort architectuur binnen de wijk. Moeten de gebouwen denken aan een grachtenpand, of misschien een soort ruimteschip dat opeens is geland? Is de innovatie zichtbaar, zie je overal technische snufjes en slimmigheden, of ziet de wijk er uit als een gewone wijk?

Dit zijn allerlei vragen waar we momenteel over nadenken en met partners over praten. Hiervoor zijn ook erg benieuwd naar de verwachtingen, meningen en ideeën van inwoners van Helmond en omgeving. Daarom nodigen we jullie van harte uit voor een informatie- en meedenksessie over Brainport Smart District.

29 april - BSD Boostsessie - Gezonde wijk & Digitale wijk


Op 29 april aanstaande organiseren we een nieuwe boostsessie. In deze editie staan de programmalijnen Gezonde Wijk en Digitale Wijk centraal. Programmamanagers Peggy Goris en Carlien Roodink gaan graag met je in gesprek. Doe je mee?

BSD Online Innovation Network Event - 19 april a.s.

BSD Online Innovation Network Event - 19 april a.s.

“Bouwen aan de samenleving van morgen”

Het eerste online Innovation Network Event van 2021 komt eraan. Deze keer staat het event geheel in het teken van participatie. In verschillende break-out rooms gaan we met elkaar in gesprek om zo tot frisse inzichten te komen. Want hoe ziet u het wonen en werken in de samenleving van morgen? Daarnaast brengen we u ook op de hoogte van de stand van zaken binnen BSD en vindt er een feestelijke ondertekening plaats met onze nieuwe netwerk partners die zijn voortgekomen uit de laatste wave van de Business Challenge.

Terugblik op BSD Boostsessie #1: Water en Mobiliteit

Een impuls geven aan de programmalijn Mobiliteit: dat stond centraal in de eerste boostsessie op 11 maart jl. samen met de deelnemers gingen programmamanagers Teun Meulepas en Toon Bosmans aan de slag met verschillende vraagstukken. We willen BSD inrichten als een plek voor ontmoeting en actieve mobiliteit. Maar hoe doen we dit? Hoe ziet dit eruit? En hoe gaan we verstandig en slim om met water? Fabulos shuttle gearriveerd in Helmond

Het is zover: de voorbereidingen voor de proef met de zelfrijdende minibus van het Europese project FABULOS in Helmond starten. De shuttle zal gaan rijden tussen Brandevoort Station en de Automotive Campus en zo ook door het gebied van Brainport Smart District gaan rijden.

Focussessie 14 januari- Antea Group

Antea Group wil met sensoren in de openbare ruimte bijvoorbeeld klimaatwaarden meten, maar ook lichaamstemperatuur, beweging, hartslag, bloeddruk en spierspanning. Dit met het doel om bij te dragen aan een gezonde, sociale en veilige wijk. Maar hoe werkt dat precies? Wat meten die sensoren? En: wat zijn de ideeën van de toekomstige bewoners van BSD hierover? Over deze en andere vragen wil Antea Group graag met toekomstige bewoners in gesprek. Wil jij hierover meedenken? Meld je dan aan via onderstaande button voor de focussessie op 14 januari a.s.

Webinar TU/e innovation space

Hoe verplaatsen mensen, maar ook goederen, zich op een slimme manier binnen een stad? Wil jij hier meer over weten? Neem dan deel aan het webinar dat TU/e innovation Space hierover organiseert op 3 november a.s. Aanmelden kan hier: https://lnkd.in/dUfjt7n

Dit is het tweede webinar van TU/e innovation Space over de ontwikkelingen binnen smart cities.

BSD stelt voor:

Het OP ZUID Smart Cities Innovation Space project

BSD stelt voor:

Het gedeeld micro depot (S.M.U.D) project