Mobiliteit

Alles is in beweging, continu en overal. De wereld, en jij en ik. We gaan van A naar B, en terug en weer verder. Terwijl ruimte steeds schaarser wordt. En de lucht er ook niet gezonder op wordt. We staan voor een enorme klimaat uitdaging en die kunnen we alleen maar samen tackelen.

Mobiliteit in de toekomst betekent niet dat je je minder mobiel gaat voelen. Het betekent alleen dat mobiliteit op een meer duurzame manier wordt ingevuld. Voor de mobiliteit ambitie in BSD hebben we ons laten inspireren door vernieuwende mobiliteitsconcepten in de wereld. En dit is nooit af.

Hieronder lees je over de gesprekken die we voeren om van de bewoners van BSD de meest mobiele mensen van de wereld te maken. Wil je ook hierover meepraten? Meld je dan aan en praat in de BrandevoortLAB community met ons mee.

Brainport Smart District onderdeel van Smart Urban Festival

Onze collega Sonja is uitgenodigd als spreker op het eerste Smart Urban Festival in Nederland. Stedelijke regio's moeten mee bewegen met de ontwikkelingen in de samenleving om aantrekkelijk te blijven. Leefbaarheid, kwaliteit van leven en welzijn in de bebouwde omgeving staan daarbij voorop. Smart oplossingen dragen daar op een belangrijke manier aan bij. Hoe organiseren we dat zo goed mogelijk? Voor inspiratie kom op 8 Oktober naar Rotterdam. Meer info via de volgende link.

In gesprek met de @fietsprofessor

BSD spreekt deze week met Marco Te Brömmelstroet, een van de schrijvers van het boek 'Het recht van de snelste'. Marco is professor Future Mobility aan de Universiteit in Amsterdam. Marco heeft een berg kennis en ervaring over het inrichten van de openbare ruimte tot een aangename verblijfplek.

Wil je meer lezen over de mobiliteitsvisie van BSD? Download het Q-Book. Wil je meepraten over mobiliteit in onze nieuwe wijk? Houdt het LAB in de gaten voor een volgende bijeenkomst in de herfst.

Samenkomen voor het micro depot project

Afgelopen vrijdag was op de Automotive Campus de eerste fysieke bijeenkomst voor het gedeeld micro depot project. Dit nadat we in Juni al een online kick-off hebben gehad. Een verscheidenheid aan bedrijven nam wederom deel, waaronder PostNL, Dynalogic, DPD en DHL als logistieke partijen. En Tour de Ville, Selfstorage en Seenons als kleinere en locale acteurs in het logistieke veld. Door de inzet van Lego Serious Play hebben we samen letterlijk aan het depot gebouwd. Een spannend traject waarvan we je graag op de hoogte houden.

Deelfietsen en scooters in Helmond

Ga naar de pagina en lees over deelmobiliteit in de gemeente Helmond.

De Fabolus shuttle

Een autonome shuttle gaat rijden in Helmond. Ga naar de pagina en lees hier meer over.