Nieuws

Denk jij mee in de BSD Gebruikersraad?

De naam is nog in ontwikkeling, maar dat er een toekomstdenkers nodig zijn die kunnen meedenken over de ontwikkeling van Brainport Smart District, dat is zeker! Daarom zijn we op zoek naar leden voor de BSD Gebruikersraad.

Om van BSD een aantrekkelijk wijk te maken, om te wonen, werken en verblijven, zullen we de brug moeten slaan tussen innovaties en de realiteit. Hoe zorgen we dat de innovaties die we nu ontwikkelen ook aansluiten bij de leefwereld van de toekomst? Wat betekent een innovatief waterbesparend systeem eigenlijk voor je dagelijkse douche? Welk effect heeft een gedeelde logeerkamer in de wijk op bezoekende familieleden? Als de wijk autovrij wordt, kunnen kinderen veilig buiten spelen, maar blijft de wijk dan nog aantrekkelijk voor mensen die slecht ter been zijn? Stel dat we zorg lokaal en onderling organiseren, hoe verandert dat de band tussen buren?

Hoe we dat precies gaan organiseren, gaan we samen met geïnteresseerden (toekomstige raadsleden) afstemmen. Zo willen we samen nadenken over de manier van overleggen, samenwerken, frequentie, output en samenstelling van de raad. 

Doe je met ons mee?

Heb je ideeën voor de gebruikersraad of misschien wel interesse om deel te nemen? Wil je even met ons sparren om te kijken of het bij je past? Wil je iemand anders aanraden voor de gebruikersraad? Laat van je horen! Stuur een mailtje naar Tove Elfferich, projectleider gebruikersraad: t.elfferich@brainportsmartdistrict.nl

Online sessie Circulair Watersysteem

Datum: Dinsdag 7 Juli - 19:00 en 20:30 uur

Zomers worden warmer, er zijn langere perioden van droogte en er komen hevige buien voor. Hoe kunnen de bewoners van Brainport Smart District hierop anticiperen? Hoe kunnen we water het beste opvangen, vasthouden, hergebruiken en hittestress tegengaan? Hierover hebben Waterschap Aa en Maas, Waterschap De Dommel, Brabant Water, KWR, Gemeente Helmond, Provincie Brabant en BSD de afgelopen periode een circulair watersysteem ontwikkeld.

Tijdens een online sessie presenteren we kort de uitgangspunten voor het circulaire watersysteem. Vervolgens gaan we in gesprek over de wijze waarop we gezamenlijk de waterdoelen kunnen bereiken in Brainport Smart District. Ben je geïnteresseerd en wil je meedenken? Meld je dan aan voor de digitale informatieavond via deze link.

Meer over het Waterrapport lees je op onze website of door je aan te melden voor het LAB.

Digitale workshop S.M.U.D. project

Datum: Donderdag 11 Juni - 15:00uur

De Gemeente Helmond en BSD zijn partner in een Europees subsidie-project genaamd S.M.U.D. Dit staat voor 'Shared Microdepot for Urban pickup & Delivery’. Doel van het project is het ontwikkelen van een blauwdruk voor een gedeeld microdepot bij het Brandevoort station.

Een van de taken in het project is het doorspreken met logistieke partners hoe een gedeeld microdepot opgezet kan worden en kan werken. Hiervoor organiseren we op donderdag 11 Juni een eerste digitaal event. O.a. PostNL, Jumbo, & DHL hebben hun deelname toegezegd. Ook sluit Tour de Ville, een lokale fietskoerier aan. Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen van het project? Meld je dan nu aan!

Live Webcast Slimme Mobiliteit in Gemeente Helmond en BSD

Datum: Woensdag 10 Juni - 19:30uur

In de slimme wijk Brainport Smart District wordt samen met jullie, de toekomstige bewoners en geïnteresseerde in BSD gewerkt aan een nieuwe mobiliteitswereld. Een duurzame wereld waarin een eigen auto voor de deur mogelijk verleden tijd is. Maar wat houdt dit dan in? En wat betekend dit voor u? Op Woensdag 10 Juni wordt u tijdens een live webcast meegenomen in de wereld van slimme mobiliteit en krijgt u antwoord op vele vragen. Ook kunt u zelf vragen stellen via WhatsApp die mogelijk direct in de uitzending worden beantwoord.