Nieuws

BSD Gebruikersraad kick-off!

Eerder plaatsten we een oproep om deel te nemen aan de BSD gebruikersraad. Nu is het zover dat de eerste bijeenkomst plaats gaat vinden.


Wanneer?

Komende donderdag, 24 september om 19.30 uur, organiseren we een eerste bijeenkomst voor bewoners die geïnteresseerd zijn in de BSD Gebruikersraad. We maken kennis met elkaar, we vertellen over onze ideeën voor de gebruikersraad en we gaan aan de slag met concrete casus om te ervaren hoe een gebruikersraad te werk kan gaan.


Voor wie?

Alle bewoners die geïnteresseerd zijn in de BSD Gebruikersraad.


Wil je ook meedoen?

Ben jij ook een toekomstdenker en lijkt het jou leuk om mee te denken over de ontwikkeling van Brainport Smart District? Meer informatie kun je vinden in deze oproep. Ook komende donderdag ben al je van harte welkom. Als je hierbij wilt zijn, neem dan even contact op met projectleider Tove via t.elfferich@brainportsmartdistrict.nl.

Waterconferentie 21 september: leer meer over drinkwaterbesparing

Hoe ga ik om met water in mijn nieuwbouwwoning? Hoe kan ik water opvangen, hergebruiken of besparen? Vraagstukken waar bewoners en bouwbedrijven steeds meer over nadenken. Ook in Brainport Smart District, de slimste wijk ter wereld in Helmond, zijn we hier mee bezig. Waterschap Aa en Maas, Waterschap De Dommel, Brabant Water N.V., KWR Water, Provincie Noord-Brabant en Gemeente Helmond hebben hiervoor een circulair watersysteem ontwikkeld. Op maandag 21 september presenteren we dit graag aan u tijdens een online waterconferentie, die u via YouTube kunt volgen. En heeft u tijdens de uitzending een vraag? Stel deze dan door een WhatsApp bericht te sturen naar 06-42 13 80 50.


Lees meer over het circulaire watersysteem en de conferentie op de website van Brainport Smart District.

Brainport Smart District onderdeel van Urban Smart Festival

Onze collega Sonja is uitgenodigd als spreker op het eerste Smart Urban Festival in Nederland. Stedelijke regio's moeten mee bewegen met de ontwikkelingen in de samenleving om aantrekkelijk te blijven. Leefbaarheid, kwaliteit van leven en welzijn in de bebouwde omgeving staan daarbij voorop. Smart oplossingen dragen daar op een belangrijke manier aan bij. Hoe organiseren we dat zo goed mogelijk? Voor inspiratie kom op 8 Oktober naar Rotterdam. Meer info via de volgende link.

B'LAB Challenge

Op 1 September is de stichting BSD gestart met de B'LAB Challenge; een opdrachten traject van een maand waarin het gebruik van het communicatie platform centraal staat. Aan de hand van vier opdrachten gaan we als BSD team het platform ontdekken en verbeteren. De eerste opdracht is op 1 September gestart waarna er iedere week een nieuwe volgt. Wil je meedoen aan de challenge? Houdt het nieuws in de gaten voor wanneer de challenge ook voor jou open gaat!

Samenkomen voor het micro depot project

Afgelopen vrijdag was op de Automotive Campus de eerste fysieke bijeenkomst voor het gedeeld micro depot project. Dit nadat we in Juni al een online kick-off hebben gehad. Een verscheidenheid aan bedrijven nam wederom deel, waaronder PostNL, Dynalogic, DPD en DHL als logistieke partijen. En Tour de Ville, Selfstorage en Seeons als kleinere en locale acteurs in het logistieke veld. Door de inzet van Lego Serious Play hebben we samen letterlijk aan het depot gebouwd. Een spannend traject waarvan we u graag op de hoogte houden.

Mobiliteit in ontwikkeling

BSD spreekt deze week met Marco Te Brömmelstroet, een van de schrijvers van het boek 'Het recht van de snelste'. Marco is professor Future Mobility aan de Universiteit in Amsterdam. Marco heeft een berg kennis en ervaring over het inrichten van de openbare ruimte tot een aangename verblijfplek.

Wil je meer lezen over de mobiliteitsvisie van BSD? Download het Q-Book. Wil je meepraten over mobiliteit in onze nieuwe wijk? Houdt het LAB in de gaten voor een volgende bijeenkomst in de herfst.

De gebruikersraad gaat van start

Projectleider Tove zoekt (toekomstige) bewoners om plaats te nemen in de gebruikersraad. Iets voor u?

Lister Buildings ontwikkelt door

Lister Buildings organiseert op vrijdag 4 September en woensdag 9 September 2 bijeenkomsten. U krijgt hierin een toelichting op het Lister Buildings woonzorg concept. En kan meedenken over de verdere uitwerking hiervan.